zaterdag 15 mei 2010

Ding 4 Fluitje van een cent!?

Ik dacht: dat doe ik even! Fluitje van een cent, of het nu de Feed reader van Netvibes is of van Google. In 2006 al Netvibes aangemaakt en nu dus de reader van Google. Maar dan al die feeds erop zetten! Dat kost me toch een tijd, vooral als je nieuwsgierig bent. Of de keuze krijgt, zoals bij de NOS of bij de NRC. Je wilt toch zeker een juiste beslissing nemen en niet de voetbaluitslagen van NAC of NEC dagelijks lezen. Vast prima clubs. De nieuwste advertenties op Marktplaats lezen over antiek porselein en niet die van Tupperware-producten. Maar goed, ding 4 is om 0.50 uur afgerond.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Steeds meer sites bieden de mogelijkheid om je RSS-feed te verfijnen. Niet al het nieuws, maar alleen uit jouw woonplaats etc... Of een zoekactie in de catalogus als RSS-feed bewaren en als er een boek binnenkomt dat voldoet aan jouw criteria, dan krijg je een seintje.

Bridging the Divide zei

Ik wil je graag volgen - maar het kan niet op je blog blijkbaar. Wil je geen volgers?
Groet,
Ian

Unknown zei

@Ian. De URLfeed van een Blogger-feed ziet er altijd zo uit: http://blokaanmnbeen.blogspot.com/feeds/posts/default (blognaam in de URL verschilt uiteraard per blog).
Kijk ook eens in je adresbalk van je brower. Daar verschijnt vaak een RSS-symbool zodra je op een site komt die een RSS-feed aanbiedt. Dat is niet altijd duidelijk omdat niet elke site het RSS-symbooltje vermeldt.